Concept

Buiten de hoofdwegen Rijnlaan en Waalstraat bestaat de Rivierenwijk vooral uit laagbouwwoningen aan vriendelijk uitziende straten. De gevels van de woningen vormen samen de wanden langs de straat. De hoeken van de blokken zijn vaak bijzonder door een grotere hoogte of door de dakvorm. Binnengebieden zijn rustig en afgeschermd door de aaneengesloten bebouwing of door tuinmuren.

Het ontwerp van Spring architecten voor de nieuwbouw aan de Noordzeestraat sluit aan op deze karakteristiek. Het accent ligt op eengezinswoningen, twee lagen met kap, en op bijzondere woningen op de hoeken van de blokken. Aan de kant van de iets bredere Waalstraat is de bouwhoogte drie lagen; het blok tussen Waalstraat en Dongestraat is uitgevoerd als appartementengebouw met lift en galerij rondom een besloten binnenhof.

De architectuur van de gevels kenmerkt zich door een opbouw in lagen. De kap is afgedekt met gebakken dakpannen en voorzien van dakkapellen in een strak ritme. De doorgaande dakgoot accentueert de vorm van het bouwblok en de kap. Door verschillen in baksteen kennen de straatgevels een subtiel onderscheid tussen begane grond en verdieping. De afwisselende plaatsing van de houten kozijnen geeft ritme en diepte aan de gevels.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.