OMGEKEERDE INTEGRATIE

Concept

 

Dit gerealiseerde plan aan de centrale vijver van het terrein van de zorginstelling Westerhonk bestaat uit de vrij unieke combinatie van groepswoningen voor 18 cliënten met een dagbestedingsruimte en kinderdagverblijf op de begane grond en 16 ruim uitgelegde appartementen op de verdiepingen.

Het gebogen volume begrenst samen met het hoofdgebouw de ruimte langs de driehoekige vijver van het Westerhonk. In de plint zijn dagbestedingsruimte en kleinschalig groepswoning voor kinderen ondergebracht. Aan de andere zijde van de binnenhof zijn 3 groepswoningen voor verstandelijk gehandicapte oudere bewoners geschakeld. Alle zorgwoningen hebben een eigen tuin, maar oriënteren zich ook op de omliggende parkstructuur.

 

 

De overkragende driekamer appartementen hebben een uitwaaierende plattegrond, die een panoramische blik op de omgeving biedt vanwege de grote raampartijen en uitstekende loggia’s. Dankzij een genuanceerd materiaalgebruik en een pronte luifel is er een vriendelijke, open en uitnodigende uitstraling gecreëerd. De subtiel gebogen vorm van het blok maakt letterlijk ruimte vrij voor goed bezonde buitenruimtes. Het gebouw zoekt verbinding met de maatschappij en omgeving, maar waar nodig is de privacy gewaarborgd.

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.