Afspiegeling van de ziel

Concept

Het vrijstaande huis is de ultieme droom van menig huizenkoper. Daarbij speelt persoonlijke smaak een belangrijke rol. Wanneer de woonconsument een huis zoekt dat past als een spreekwoordelijke schoen, is de architect degene die door luisteren en interpreteren het gevoel kan vertalen in een verrassend en tegelijk afgewogen beeld.

Functionaliteit, ruimtelijke consistentie en materiaalkeuze worden in overeenstemming gebracht met de wens van de opdrachtgever. Een architect is als geen ander in staat om onverwachtse dwarsverbanden te leggen tussen de kwaliteiten van de locatie, het Programma van Eisen van de gebruiker en randvoorwaarden, zoals techniek, budget en planning. Wij citeren graag de engelse architect Denys Lasdun, die in de jaren zeventig zijn ambitie als volgt onder woorden bracht: ‘Je moet een ontwerp maken, dat de opdrachtgever nooit verwacht, maar dat hij direct herkent als het huis dat hij altijd al had willen hebben’.

Uiteraard wordt onze advisering begeleid door state-of-the-art 3D-tekenwerk, interieursuggesties, een adequate technische omschrijving en desgewenst de aanbesteding, de bouwbegeleiding en het toezicht door een ervaren projectleider. Alle fases worden voorzien van een kostenbegroting. Maar let wel: het eindresultaat is zo goed als de kwaliteit van de dialoog tussen opdrachtgever en ontwerper…

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.