privacy en ruimte voor ontmoeting

Concept

Eigen kamers in plaats van slaapzalen, ruimte om mobiel te zijn, contact met de omringende maatschappij, kleinere leefgroepen: dat waren de wensen die de opdrachtgevers en een gebruikersgroep van De Kreek in ‘s-Gravenzande bij Spring architecten neerlegden voor de behuizing van dit verpleeghuis. Na renovatie kon het bestaande gebouw minder bewoners huisvesten. Dat maakte nieuwbouw noodzakelijk. De ruimte hiervoor bestond uit een langgerekte strook grond, vóór het oude gebouw. Die ligging maakte de combinatie van uitzicht op het leven in de woonwijk rondom De Kreek met rust aan de achterkant mogelijk. Met dit uitgangspunt en in het besef dat niemand graag in een verpleeghuis verblijft, zochten wij naar een optimale invulling van de woonwensen van de patiënten en een maximaal werkcomfort voor de medewerkers. Op de verdiepingen ontwierpen we zorgeenheden voor tien cliënten. Voor iedereen een eigen kamer, met een eigen sfeer, in combinatie met goede voorzieningen voor intensieve zorg en ruime sanitaire ruimtes, en voor gezamenlijk gebruik een huiskamer. Kleinschaligheid en overzichtelijkheid maken identificatie met de omgeving mogelijk.Alle zorgeenheden bij elkaar vormen nu, als woningen in een appartementengebouw, het nieuwe verpleeghuis De Kreek. Net als veel appartementengebouwen heeft dit gebouw een parkeergarage ondergronds, waar ook buurtbewoners kunnen parkeren.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.