Dorps-Acupunctuur met markante appartementenblokjes

Concept

Het gebouw De Sprong vormt de schakel tussen twee tijdsbeelden op een plek waar het dorp Prinsenbeek aan de Westzijde benaderd wordt. Met een afwijkende verschijningsvorm wordt een eigentijdse noot toegevoegd aan de metselwerkcultuur uit de 19e eeuw en de jaren zestigwoningen. Het sculpturaal gebouw van 12 appartementen boven een parkeergarage heeft een monolithisch karakter, wat door de bekleding met de chinese multicolor natuurleien versterkt wordt.

Van iets later datum is het markante gebouw de Wending, dat zich nadrukkelijk presenteert op de hoofdontsluiting vanaf Prinsenbeek, wanneer de afslag van de A16 genomen is. Het stoere volume met het pronte dakoverstek koppelt een stevige verschijningsvorm aan een subtiele geleding om de overgang naar de schaal en maat van het dorp te begeleiden. Door een combinatie van galerij met op de zon georiënteerde balkons worden sociale contacten bevordert. De 17 appartementen zijn over twee bouwdelen zorgvuldig op het kavel ingepast.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.