Concept

In stedenbouwkundig opzicht vormen de grondgebonden woningen samen met het Voorzieningenhart het bouwblok de Stadshof. Woningen en voorzieningen zijn in vormgeving op elkaar afgestemd. De buitenrand van het blok is een samenhangend en continu geheel; de bouwhoogte is steeds drie lagen, de daken zijn plat en de hoeken van het blok zijn gesloten. Het hoofdmateriaal in de gevels is een oranjerood genuanceerde baksteen, de plint ligt terug en bestaat uit een doorgaande houten pui. Aan de binnenzijde van het blok, de hof, ligt het accent op verblijven. Dit geldt zowel voor de bewoners als voor de gebruikers van de voorzieningen. Het uitgangspunt wordt in de gevels onderstreept door een meer individuele uitdrukking van de afzonderlijke woning, gecombineerd met een pergola als overgang van woning naar de hof.

De Square is een groot groen gebied ten dienste van de buurt. Het appartementenblok “Palazzo” mag zich daarop als een autonoom blok manifesteren. Een heldere vorm en een onderscheidend materiaalgebruik in de gevels brengen deze zelfstandigheid tot uitdrukking.

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.