Concept

De eerste flat die gerenoveerd is in de reeks van Kroeven-flats is de Tollensflat. Hier ligt de nadruk op het creëren van twee uitnodigende, herkenbare entrees. Ook is de technische uitrusting van de woningen volledig herzien en zijn de gevels van de woningen aan galerij en balkonzijde vernieuwd.

De nieuwe galerij gevel versterkt met zijn ritme en donkere kleur het karakteristieke beeld van de prefab betonnen borstweringen. De rode portalen met vrij zwevende luifels vormen samen met een glazen doosje een aantrekkelijke nieuwe entree.

De Bellamyflat sluit de rij van Kroevenflats aan de zuidzijde. Naast de ingrepen die ook in de Tollensflat zijn gedaan, is hier extra aandacht besteed aan de uitstraling van de balkongevel en de liftschachten. Bestaande hekwerken zijn verwijderd en vervangen door glazen schermen met een ritme van blank en groen glas. De gevels van de beide entreehallen zijn volledig transparant uitgevoerd waardoor doorzicht van zuid naar noord mogelijk is geworden. Een vliegervormige luifel accentueert de entrees. De route van de hoofdentree naar de woningvoordeur is integraal toegankelijk gemaakt.

De Helmersflat is de eerste in de rij van vier Kroevenflats. De galerijgevel van deze flat ligt prominent in het zicht van de omgeving. De wens van Aramis om deze gevel een bijzonder karakter mee te geven is vertaald in een houten gevel die vanaf de galerij aangelicht wordt. Het pakket van wensen voor de Helmersflat is uitgebreider dan bij twee eerder gerenoveerde flats. De balkons van de woningen zijn uitgebreid en toegankelijk gemaakt middels een schuifpui. De balkons zijn ook opgehoogd zodat de woningen integraal toegankelijk zijn.Ook hier zijn de entrees transparant en veilig gemaakt. De luifel, gedragen door betonnen schijven geeft ook deze entrees een eigen karakter.

De Da Costaflat is als laatste in de reeks van de vier Kroevenflats gerenoveerd. Verbetering van toegankelijkheid, veiligheid en wooncomfort is daarbij het vaste uitgangspunt. In het ontwerp van de twee hoofdentrees en de gevels wordt het verschil met de andere flats gezocht. Gevel en dak van de entreeuitbouwen bestaan uit glas. Een zware natuurstenen kolom draagt een stalen luifel met sedumdak dat beschutting biedt aan de ruimte voor de entreedeuren. Ook in de galerijgevel is “natuur” een thema. Spring ontwikkelde hiervoor volkernpanelen met een abstract “blader”patroon. Met een balkongevel in de kleur cremewit en glazen balkonhekken sluit de Da Costaflat aan bij de overige drie woongebouwen.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.