identiteit, diversiteit en levendigheid

Concept

Beroepsgericht

De nieuwe praktijkruimten van het Kennemer College Beroepsgericht (900 leerlingen) zijn ondergebracht in twee bouwdelen. Deze zijn gesitueerd rondom de bestaande aula en de nieuwe passage, die samen het hart van het geheel vormen. De diagonale lijn die over de Vierhoek loopt geeft richting aan de passage die twee lagen hoog is. Daarnaast creëert deze lijn veel diversiteit en levendigheid. De oranjerode wanden laten zien hoe de bouwdelen het hart van dit gebouw omarmen.

MAVO

De nieuwe aula van de MAVO van het Kennemer College (800 leerlingen) schermt het bestaande vierlaagse theoriegebouw af. De driehoekige aula heeft een transparante en uitnodigende begane grond. Op de verdieping brengen lichtkoepels van bovenaf het daglicht binnen. Naast de twee lagen hoge ontmoetingsruimte voor de leerlingen is op de verdieping ook de docentenkamer ingericht. De V-vormige staalconstructies zijn voor de sfeer sterk beeldbepalend.

Praktijkgericht

Het Kennemer College Praktijkgericht is een praktijkschool voor 200 leerlingen. Hoekige buitenmuren omarmen een licht, acht meter hoog atrium, de aula, die aan de ‘open’ zijde wordt begrensd door een ovale ingang en een glazen wand. Deze centrale ruimte heeft een komvorm, met schuin oplopende wanden, en een dak in de vorm van ‘ijsschotsen’.

Sport

Het sportgebouw van het Kennemer College met zes sportzalen is letterlijk en figuurlijk de blikvanger van het complex. Als hoogste gebouw van het nieuwe onderwijscentrum fungeert het voor de omgeving als herkenningspunt. Spring architecten omschrijft het ontwerp als een ‘stoere sportmachine’, omdat het aan de buitenzijde is uitgevoerd in aluminium beplating met verschillende profielen.

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.