de actieve school

Concept

Het schoolgebouw heeft een klassieke driedeling met in het midden het hoofdgebouw met zadeldak. De architectuur is eigentijds, met klassieke stijlkenmerken. De hoofdentree wordt geaccentueerd door de luifel met daarboven een betonnen element met het logo van de school. De beide “zijvleugels” hebben een vrijere raam indeling, wat recht doet aan de alzijdigheid van het gebouw. Het gebouw is overwegend van baksteen, met verbijzonderingen door middel van banden met staand metselwerk. Een donkere plint, witte horizontale lijnen en verbijzonderingen in kozijnen geven het een aangename fijnheid.

Het hoofdgebouw in het midden bevat de gezamenlijke bijzondere functies, zoals aula en speellokaal. De aula is het brandpunt van de school, de ruimtelijke beleving is hier maximaal. De ruimte loopt door tot aan de nok van het hoofdgebouw, aangrenzend aan deze ruimte ligt een rondloop en verschillende plekken voor onderwijsactiviteiten. Aan weerszijde van dit levendige hart, bevinden zich de clusters met lokalen rondom een onderwijsplein. Het resultaat is een bijna gang-loos gebouw met een verscheidenheid aan ruimtes passend bij de activiteit.

Proces

Koninklijke opening voor de Nieuwe Baarnsche School!

Koninklijke opening voor de Nieuwe Baarnsche School!

21-05-2015

Koning Willem-Alexander heeft op 21 mei de Nieuwe Baarnsche School in Baarn officieel geopend. De koning arriveerde precies volgens schema om drie uur in Baarn. Zo’n 500 schoolkinderen gaven de koning een warm welkom. Middels het planten van een boom nabij de hoofdentree heeft de koning het gebouw  geopend!

Na de openingshandeling werd de Koning rondgeleid door school. De rondleiding werd afgesloten met een persoonlijke ontmoeting met de Koning, waar naast de directie van de school en  de oud-directeur van de koning, ook Alfons Hams van Spring architecten was vertegenwoordigd. We kregen een handdruk en complimenten over het mooie gebouw. Een bijzondere ervaring!

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.