EEN ANDERE WIJK

Concept

 

De eerste en grootste fase bestaat uit moderne en royale twee-onder-een-kapwoningen en een halfgesloten woonblok met rijtjeswoningen in dezelfde architectuur. Overstekken articuleren de overgang naar de openbare ruimte; bij de tweekappers ontstaat een vanzelfsprekende carport. Vanwege de bezonning zijn een aantal van deze woningen ontworpen met een vide, waardoor het licht tot diep in het huis valt. De vides voegen extra woonruimte toe op de verdiepingen en worden bij de tweekappers ruimtelijk gecontinueerd met een grote zonweringsluifel boven de vlonder. De rijenwoningen met een tuin op het zuiden kennen weliswaar een traditionele indeling, maar ook daar draagt de doorsnede bij aan een gevoel van licht en ruimte in de tuinen vanwege de terugliggende dakopbouw. De kopwoningen zijn verbijzonderd door een uitbouw van twee verdiepingen, die door tuinmuren met elkaar verbonden worden. Het blok moet nog afgemaakt worden met 3 rijenwoningen, die eerder vanwege de geluidshinderproblematiek niet gebouwd konden worden.

 

 

 

Op een ondiepe strook langs een parkje zijn vervolgens drive-in-woningen met een groot terras boven een halfverdiepte kelder gerealiseerd die achter de garage en entree de gehele compacte kavel beslaat. Het zonnige terras loopt door in een woongedeelte van 3,5 meter hoog, dat dankzij de verspringende doorsnede contact met meerdere verdiepingen garandeert. De verschijningsvorm haakt aan op het architectonisch idioom van de eerder gerealiseerde woningen, maar deze rijenwoningen kennen in het straatbeeld een individuele noot met een afwisselend beeld van zinken erkers.

Als laatste zijn er een viertal robuuste tweekappers toegevoegd, die zich optimaal van zon en water profiteren. De verschijningsvorm verhoudt zich tot de eerder gedefinieerde beeldkwaliteit van het plangebied. Een plastische verschijningsvorm met een combinatie van warm metselwerk, grijsgroene natuurleien en een afwisselend patroon van moderne raampartijen.

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.