Concept

Het concept gaat uit van een logische vierdeling in twee lagen waardoor de gebruikers rondom een centrale hal en aan de buitenruimte zijn gegroepeerd. Door ook de sporthal binnen dit raamwerk te situeren op de kinderopvang ontstaat een compact gebouw waarin de looplijnen kort blijven en de multifunctionaliteit tot zijn recht kan komen.

De scholen en het kindercentrum zijn als kleinschalige private eenheden heel autonoom gesitueerd met de buitenruimten aangrenzend. De gezamenlijke ruimten zijn openbaar en centraal gelegen; er is overzicht en buiten is altijd dichtbij. Samen vormen zij het hart van het gebouw. De speellokalen van elke school zijn zo gesitueerd dat ze elkaar raken en een eenheid kunnen vormen. Door deze speellokalen koppelbaar te maken kan een ruimte ontstaan voor grotere festiviteiten in het hart van het gebouw. Alle groepsruimten van de scholen zijn in een carré aaneengeschakeld zodat groei of krimp eenvoudig kan worden opgevangen. De gezamenlijke ruimten zoals de sportkantine, ontmoetingsruimte en de keuken zijn strategisch gelegen ten opzichte van alle participanten. Door een patio en een atrium te maken komt overal voldoende daglicht.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.