de economische en betaalbare school

Concept

Stedenbouw

Het ontwerp bestaat uit een 2-laags gebouw, gepositioneerd op de plek van de huidige kleuterschool. De plek waar de huidige lagere school staat wordt, nadat de nieuwe school is gerealiseerd, ingevuld met woningbouw. De totale massa van de nieuwbouw zal flink groter zijn dan de huidige kleuterschool. Om op een goede manier te reageren op de omliggende woningbouw en de achtertuinen, is gekozen om aan het plein twee lagen te maken met een schuin aflopend dak naar 1 laag aan de zijde van de woningen. Op deze wijze zijn er geen lokalen die rechtstreek zicht hebben op deze woningen. Aan de voorzijde krijgt het gebouw juist een hoog en uitnodigend aanblik richting het schoolplein! Door de asymmetrische kap is het schoolgebouw een eigenzinnige verschijning, die zich mooi voegt in de bestaande omgeving.

Functionaliteit

De groepsruimten zijn in clusters van 2 of 3 lokalen georganiseerd rondom het centrale hart. In het centrale hart is de meeste ruimtelijkheid met de gemeenschappelijk aula. Direct grenzend aan deze ruimte zijn het speellokaal en de ruimte voor handvaardigheid georganiseerd. Deze ruimtes zijn met flexibele wanden aan elkaar te koppelen, waardoor grote en kleinere ruimtes gemaakt kunnen worden. Het podium is het centrale punt waar omheen alles is georganiseerd. Op de verdieping ligt de mediatheek die in open verbinding is met de centrale hal.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.