Concept

Het concept van het gebouw gaat uit van twee efficiënt ingedeelde verdiepingen (begane grond en eerste) van ongeveer 20 bij 50 meter met een zone van werkplekken rondom en de servicefuncties, techniek- en verkeersruimten in het midden. In de kap daarboven worden de bijzondere gebruiksfuncties ondergebracht. Om centraal binnen te kunnen komen is in het midden van het langgerekte volume de hal gesitueerd over twee lagen. Het leidt tot een logische tweedeling in het gebouw met delen van ongeveer 500 m2 elk. De delen hebben hun eigen voorzieningen en ontsluitingen zodat ze autonoom kunnen functioneren. De kap verbindt de delen tot één compact geheel.

In de uitwerking is er voor gezorgd dat zowel binnen als buiten geen installaties zichtbaar zijn, terwijl de installatiecomponent zeer hoogwaardig is. Er zijn extreme eisen gesteld aan klimaatbeheersing (laag geluidsniveau, lage luchtstroom en geen radiatoren) en datavoorziening (bijna alle werkzaamheden van deze verzekeringsmaatschappij gaan via internet). Voor beide aspecten zijn vernuftige concepten bedacht. Het gebouw is voorzien van hoogwaardige en milieuvriendelijke technische installaties

Voogd & Voogd Verzekeringen is een jong en dynamisch bedrijf. Deze karakteristiek nemen wij over in het uiterlijk van het gebouw door deze te bekleden met geglazuurde terrakleurige keramische tegels. Overige delen in de gevel zijn van glas of antracietkleurig zodat een contrastrijk maar toch rustig geheel ontstaat. Op deze wijze wordt een goede balans tussen de innerlijke dynamiek van het bedrijf en de uitwendige rust van het natuurlandschap tot stand gebracht. De contour en de vlakheid van de kopgevels refereren aan de herenhuizen in het stadscentrum. Met de kap en de schaal van het gebouw wordt de aansluiting gezocht met de landschappelijke omgeving. Één en ander conform het door de afdeling stedenbouw van de gemeente Middelharnis aangereikte beeld. Dat beeld beoogt een groene parkachtige overgang van de stad naar de landschappelijkheid van het buitengebied. De gebouwen staan als solitairen in dit gebied. De kap is gedacht in een antracietkleurige betonnen vlakke dakpan. De aanplant van vele bomen in dit gebied zal dit beeld verder completeren.

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.