Interieur als afspiegeling van de bedrijfscultuur

Concept

Spring architecten werkt al sinds 1999 voor Arval, een succesvol bedrijf in autoleasing met een compleet dienstenpakket, dat een wereldwijd wagenpark beheert. De huisvesting van Arval in Nieuwegein werd op basis van het businessmodel vormgegeven, waarbij Spring een uniek concept voor de werkeilanden ontwikkelde, dat inmiddels door Steelcase in productie is genomen. Door brainstormsessies met het personeel werden de randvoorwaarden geformuleerd voor de ruimtelijk vertaling in eigentijdse, open kantooromgeving. Cruciaal daarbij is dat ontmoeting en open communicatie de onderlinge samenwerking stimuleren.

Acht jaar later werd een nieuwbouwkantoor in Houten gehuurd. De afbouw en de interieurelementen van het markante rode gebouw “de Meerpaal” langs de A27 zijn door Spring architecten ontworpen. Op de begane grond vormt de twee etages hoge entreehal het visitekaartje van Arval met een receptiebalie en een ontvangstruimte voor bezoekers. Een “skybox” met twee spreekkamers steekt als een autonoom element de vide op de verdieping. Op de begane grond bevindt zich tevens het restaurant met vrolijk gekleurde zitelementen en een terras aan het water. Veelvuldige toepassing van moderne kunst maakt een integraal onderdeel uit van een uitstraling, die “state of the art” moet blijven... Het gehele kantoor in Houten biedt ruimte aan ruim 200 werknemers. Op de kantoorverdiepingen worden de accountteams visueel van elkaar gescheiden door middel van spreekkamers, directiekantoren, reproruimtes en archief. 

In 2016 heeft het interieur een facelift gekregen, waarbij technologische ontwikkelingen , actuele kleurstellingen en bedrijfskundige inzichten “gematchd” worden aan de feedback, die wij afgelopen jaren van de gebruikers gekregen hebben. Het restaurant is opnieuw ingericht worden met lounge-elementen en geclusterde eetplekken. De entreehal heeft een turnover gekregen, waarbij vooral het proces van ontvangst en orderafhandeling onder de loep is afgezet tegen de open werkwijze die Arval voorstaat. De introverte vergaderzalen hebben een opener uitstraling gekregen de pantries worden vervangen door een eigentijdse lay-out, die veel meer mogelijkheden voor kort informeel overleg biedt.

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.