Concept

Net als de vrijstaande villa’s heeft de helft van de twee-onder-een-kap woningen een extra dakverdieping, terwijl de lagere huizen een grotere hoofdslaapkamer aanbieden. Door dit spel met de bouwmassa’s ontstaat de levendige expressie, die we ook vaak aantreffen bij bijvoorbeeld de asymmetrische twee- en driekappers uit de jaren dertig in het Gooi. Het bezorgt de huizen een zekere mate van individualiteit en herkenbaarheid, net als of er een grote villa staat. Er is gekozen voor een mooie warme kleur baksteen, die de samenhang van de wijk versterkt. Het ritme van de ramen refereert ook aan de architectuur uit de jaren dertig; de erkers in de woonkamers zijn een eigentijdse en praktische vertaling van dit thema.

De woningen hebben ruime plattegronden met veel woonoppervlak en een grote verdiepingshoogte. Een apart toilet en een berging zijn standaard op de slaapverdieping. De dakopbouw biedt de mogelijkheid voor een grote werk- of slaapkamer en een optioneel dakterras. Achter de carport wordt in plaats van de fietsenberging een optionele garage aangeboden. Een uitbouw van de woonkamer is aan de achterzijde mogelijk, de keuken kan ook voor gesitueerd worden. Een extra dakverdieping op de woningen van twee verdiepingen behoort tot de uitbreidingsopties, maar dan wel transparant vormgegeven om het afwisselende beeld van de straatwanden zo min mogelijk te verstoren. De achtertuinen zijn afgesloten door een poort naast de achterdeur.

De ingang van de wijk wordt gemarkeerd door een bijzonder type met een uitbouw over drie verdiepingen. Het kubistische idioom, de kleuren en de materiaalkeuze verstrekt de eenheid van de wijk, maar niet zonder een gedifferentieerd aanbod van een zevental woningtypes in grootte varierend van 435 tot 740 m3, van 3 slaapkamers tot 6 slaapkamers  en met een reeks opties, die het iedere gebruiker mogelijk maakt om een ideale woning voor zichzelf samen te stellen.

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.