Concept

Stedenbouwkundige context

De flauw gebogen straatwand van vijf bouwlagen wordt gekenmerkt door een verticale articulatie van het gevelritme. Twee erkerpartijen articuleren de hoofdentrees. Dankzij de halfverdiepte parkeergarage ontstaat er een splitlevel in de begane grondwoningen, die daardoor aan de straatzijde een voorname hoogte van anderhalve verdieping hebben.

 

Ontsluiting

Op maaiveldniveau worden twee woonwerkappartementen en een starterappartement  via voordeuren ontsloten. Deze woning hebben een ‘’achtertuin’’ op de parkeergarage die het gehele kavel beslaat.  De twee portieken met lift ontsluiten per verdieping een driespanner, waarbij twee woningen een appartement aan de voorzijde omsluiten.

Woonoppervlakte en aantal kamers

De woonwerkwoningen van 150 m2 zijn bruikbaar als 4-kamerwoningen. De reguliere appartementen met 3 kamers variëren van 120 tot 140 m2, maar kennen grote flexibel indeelbare woonkamers met doorzonkwaliteit. De erkerappartementen zijn driespanners van 100m2 en hebben 4 kamers. Op de begane grond resteert een bescheiden startersappartement van 70 m2.

 

Constructie, bouwsysteem en materiaalgebruik.

Het gebouw is uitgevoerd in wanden-breedplaat met een basisoverspanning van 5400 mm.
De gevels zijn traditioneel gemetseld met 2 kleuren metselwerk, die gering verschillen om de parcellering te versterken. De subtiele detailverschillen van de raampartijen refereren aan de ambachtelijke herwaardering voor de vooroorlogse architectuur van vorige eeuw. 

 

Resultaat

Gerelateerde projecten

Bekijk ook een van onze andere projecten van dezelfde aard.